Hernieuwde vaccinrally levert Europese beurzen lichte winsten op

Omdat het nieuws over de coronavaccins blijft komen, knopen de Europese beurzen opnieuw aan met de vaccinrally. De Europese beurzen sloten vrijdag met winsten, de Brusselse sterindex Bel20 deed er 0,25 procent bij.

Bpost won 3,3 procent, na de aankondigingen over de pakjesbonanza waarmee het postbedrijf geconfronteerd wordt. Door de recordvolumes aan pakjes die het bedrijf moet verwerken, kan Bpost niet meer alle pakjes aan huis afleveren. Sommige klanten zullen de pakjes de komende weken zelf moeten oppikken in een afhaalpunt.  ‘We moesten out of the box denken’, klinkt het bij de vakbond.

Bekaert zag na een zwak voorjaar als gevolg van de coronapandemie, duidelijke tekenen van herstel in de zomermaanden. ‘Het derde kwartaal vormde een kantelpunt in de meeste markten’, klonk het vrijdagmorgen. De geconsolideerde omzet lag in het derde kwartaal bijna een kwart hoger dan in het tweede kwartaal, maar wel nog altijd 8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel vlamde 14 procent.

In Amsterdam verloor Heineken 1,22 procent. De brouwgroep wil de Brit James Thompson aanstellen als commercieel directeur, ter vervanging van Jan Derck van Karnebeek. Die laatste was 27 jaar werkzaam bij Heineken. De switch gaat op 1 maart 2021 in.

In Londen ging Johnson Matthey 5 procent lager. De materialengroep is de Britse tegenhanger van Umicore en produceert ook kathodematerialen voor batterijen in elektrische auto’s. Het management maakte bekend dat de eerste fabriek pas in 2024 klaar zal zijn, terwijl 2022 de bedoeling was. Bovendien waarschuwt een financieel rapport voor stijgende kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20