Hackerscollectief Dark Overlord zoekt volk. Salaris? 55.000 euro… per maand

The Dark Overlord, een collectief dat actief is in de cybermisdaad en bekend werd door de chantage van grote entertainment- en verzekeringsbedrijven, heeft 4 openstaande posities voor ‘mensen met een innovatieve aanpak, die buiten hokjes kunnen denken’. 

Het gaat om 4 software- en systeemspecialisten met op zijn minst 10 jaar ervaring en ‘een winnaarsmentaliteit’. Ze zullen worden ingezet in acties tegen bedrijven en overheden wereldwijd. Dat staat te lezen op het gespecialiseerde KickAss hacker forum. Dat is een marktplaats voor jobs in de cybermisdaadomgeving.

The Dark Overlord en de chantage van Netflix

Het collectief is vooral in entertainment- en televisiemiddens goed bekend. Zo zetten ze een aantal gestolen en onuitgegeven episodes van de Netflix-serie “Orange is the New Black” online, met de waarschuwing dat meer episodes zouden worden vrijgegeven indien Netflix niet met losgeld over de brug kwam. Netflix maakte een losgeld van 50.000 dollar (43.500 euro) over, maar omdat het de FBI had ingelicht, zetten de hackers toch ook andere episodes online

Een gelijkaardige stunt haalden ze uit met de makers van ‘Game of Thrones’. Verder zetten ze documenten met betrekking tot de terreuraanslagen van 11 september 2001 online, met als doel betrokken verzekeringsmaatschappijen op te lichten. In mei werd in dat verband in Servië een arrestatie verricht van een vermeende betrokken hacker.

Cyberhacker, een lucratief beroep

Dat cyberhacking een lucratieve zaak is mag blijken uit het aangeboden salaris: 663.000 euro per jaar (met een proefperiode van 90 dagen weliswaar). Indien de kandidaat zijn claims waarmaakt kan hij na 2 jaar dienst al aanspraak maken op een jaarsalaris van 930.000 euro.

Insiders merken op dat grote cybermisdaadsyndicaten zoals The Dark Overlord en The Shadow Brokers steeds meer successen boeken en dat ze steeds vaker jobs promoten die gelijkenissen vertonen met werkaanbiedingen die gewone techbedrijven online zetten. 

Toch wordt ook opgemerkt dat deze groepen lijden onder een toenemend aantal arrestaties en dat de betalingen in bitcoin die deze collectieven opeisen de voorbije maanden sterk zijn gedaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20