Goldman Sachs-CEO onder vuur voor dj-set op ‘drive-inconcert’

David Solomon, de CEO van de zakenbank Goldman Sachs die bijklust als dj, speelde zondag in het voorprogramma van het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers. Het concert krijgt nu kritiek omdat er weinig rekening werd gehouden met social distancing.

Op het evenement werd geld ingezameld voor drie goede doelen. Er was een beperkt aantal autoplaatsen voorzien van 6 meter op 6, waardoor hde toeschouwers niet met elkaar in contact zouden komen. Het was ook de bedoeling dat de mensen in hun auto, of tenminste hun parkeerplaats, bleven, maar dat werd al snel genegeerd.

Op sociale media gaan nu video’s rond van duizenden mensen die vlak op elkaar voor het podium staan te dansen.

https://twitter.com/FirenzeMike/status/1287484244433022979

Enkele bekende Amerikanen, waaronder een producer van het satirische programma ‘The Daily Show’, reageerden al dat ‘mensen die Covid-19 hebben opgelopen op het concert van The Chainsmokers, geen ziekenhuisbed mogen innemen. Eigen schuld,’ klinkt het.

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, laat weten dat de gezondheidsdiensten een onderzoek gestart zijn naar het concert. Hij was naar eigen zeggen ‘geschokt’.

DJ D-Sol

David Solomon dj’t al langer in zijn vrije tijd onder het alter ego DJ D-Sol. In 2018, toen hij aantrad als CEO van de zakenbank, vertelde hij dat mensen schrik hadden van hem tot ze te weten kwamen dat hij dj was. Toen begonnen ze hem plots bij zijn voornaam aan te spreken en familiair met hem om te gaan.

Zaterdag speelde Solomon een set van een uur voor The Chainsmokers opkwamen. In ware Regi-stijl gooide hij zijn handen in de lucht terwijl hij danceversies speelde van populaire nummers, volgens het persagentschap Bloomberg. ‘De lucht kreeg een roze kleur terwijl er gigantische rookpluimen opstegen voor het podium’, beschrijft Bloomberg.

Solomon of Goldman Sachs hebben nog niet gereageerd op de controverse. De organisatoren van het concert laten weten dat ze ‘alles gedaan hebben om de coronamaatregelen te respecteren’. Er waren volgens hen mondmaskers verkrijgbaar en de temperatuur van de toeschouwers werd gemeten bij aankomst.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20