Gespot: Bill Gates en Jeff Bezos op “zomerkamp voor miljardairs”

Elk jaar trekken miljardairs naar Sun Valley, in de Amerikaanse staat Idaho, voor een conferentie die wordt georganiseerd door de private investeringsbank Allen & Co. Het evenement wordt ook wel eens het “zomerkamp voor (tech)miljardairs” genoemd. Microsoft-oprichter Bill Gates en Amazon-oprichter Jeff Bezos werden er deze week gefotografeerd.

Door de coronapandemie was de conferentie vorig jaar uitgesteld, waardoor de editie van dit jaar drukker bijgewoond wordt dan anders. Er kwamen zoveel gasten met hun privéjets overgevlogen dat de Federal Aviation Authority de binnenkomende vliegtuigen moest vertragen.

De gastenlijst is zonder meer impressionant te noemen. Beurslegende Warren Buffett, Facebook-schepper Mark Zuckerberg, Apple-CEO Tim Cook of Netflix-chef Reed Hastings … allemaal tekenden ze de voorbije dagen present.

Reed Hastings op de Sun Valley-conferentie – bron: isopix

Bill Gates

Ook Bill Gates dook op in het non-descripte resortstadje aan de voet van de Bald Mountain. Donderdag werd hij door Business Insider gefotografeerd op de conferentie. Sinds het nieuws van zijn scheiding in mei bekend werd, heeft Gates te maken gehad met talrijke onflatteuze berichten in de media

  • Het is zijn eerste persoonlijke verschijning op een groot evenement sinds de aankondiging van de scheiding, en eveneens de eerste sinds tal van publicaties die vervelende berichten over hem publiceerden. 
  • Werknemers van Microsoft vertelden Insider in juni dat Gates een rokkenjager en een bullebak was. In mei meldde de Wall Street Journal dat het bestuur van Microsoft in 2019 een onderzoek gelastte naar een vermeende affaire met een Microsoft-werknemer.
  • Gates is niet helemaal buiten beeld gebleven sinds het nieuws van zijn scheiding – hij verscheen op een virtueel evenement twee weken na de aankondiging, en publiceerde zijn jaarlijkse zomerleeslijst in juni.
  • Bronnen op de conferentie vertelden het televisieprogramma Fox Business News dat Gates gisteren een toespraak over klimaatverandering hield op het evenement.

Jeff Bezos

Amazon-oprichter Jeff Bezos was de andere Silicon Valley-patroon die gespot werd op het evenement, vergezeld door zijn vriendin Lauren Sanchez.

  • Journalisten (paparazzi) bevroegen Bezos over zijn geplande reis naar de ruimte, maar de kale tech-miljardair reageerde niet.

Lees ook: Dit zijn de boekentips van Bill Gates voor deze zomer

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20