WSJ: ‘Melinda wou al sinds 2019 scheiden van Bill Gates wegens zijn banden met Epstein’

Onthullingen door de Wall Street Journal werpen een nieuw licht op de miljardenscheiding tussen Bill en Melinda Gates. De intussen overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein zou een hoofdrol spelen in het verhaal.

De vorige week aangekondigde scheiding van Bill Gates, de costichter van Microsoft, en Melinda Gates kwam voor velen als een schok. Maar achter de schermen zou Melinda Gates al in oktober 2019 haar advocaten aan het werk gezet hebben om de scheiding te regelen, schrijft de WSJ. Dat zou betekenen dat het koppel minstens anderhalf jaar de schone schijn ophield. Dat Melinda het initiatief nam, werd vorige week alvast bevestigd in de officiële scheidingsdocumenten.

In die bewuste periode, oktober 2019, raakte via de New York Times publiek dat Bill Gates verscheidene keren gesproken had met Jeffrey Epstein, mogelijk over donaties aan de stichting van Bill en Melinda Gates. Mogelijk was dat voor Melinda de spreekwoordelijke druppel.

Epstein was de schatrijke zedendeliquent die contacten had met verscheidene toppolitici en zakenlui en in 2019 zelfmoord pleegde in de cel. Bill Gates en Jeffrey Epstein zouden sinds 2011 vriendschappelijke banden hebben, hoewel de flamboyante netwerker toen al een bedenkelijke reputatie had. Drie jaar eerder had Epstein in een rechtszaak in Florida al schuldig gepleit voor wegens prostitutie van een minderjarige.

Jeffrey Epstein – isopix.be

De irritatie bij Melinda Gates bouwde zich mogelijk jarenlang op. Volgens The Daily Beast was er in september 2013 een geheime vergadering tussen het koppel-Gates en Epstein, waarna Melinda woedend zou geweest zijn op haar man wegens zijn connecties met Epstein.

In november 2019, dus kort na het artikel in de New York Times, noemde Bill Gates zijn banden met Epstein ‘een vergissing’.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20