Bill en Melinda Gates gaan scheiden

Het koppel Bill en Melinda Gates gaan na 27 jaar huwelijk uit elkaar. Dat heeft de co-stichter van Microsoft zelf aangekondigd in een tweet. Het miljardairskoppel ontmoette elkaar in 1987 toen Melinda in dienst trad bij softwarebedrijf Microsoft Corporation.

In de tweet zegt Gates dat Melinda en hij hun werk bij de Gates Foundation zullen verderzetten, maar dat hun huwelijk geen toekomst meer heeft. Het echtpaar heeft drie kinderen.

Bill Gates staat met een fortuin van 146 miljard dollar vierde in de Bloomberg Billionaires Index, die ’s werelds 500 rijkste mensen oplijst. Financiële details over de scheiding zijn nog niet duidelijk. Bill Gates bezit nog 1,37% van de uitstaande aandelen van Microsoft. Die zijn volgens FactSet meer dan 26 miljard dollar waard. Het echtpaar Gates bedacht samen met Warren Buffett ook de Giving Pledge. Rijkelui die aansluiten beloven meer dan de helft van hun vermogen weg te schenken.

Hun Bill and Melinda Gates Foundation is onderdeel van de Coalition for Epidemic Preparedness Innovation. Die werd opgericht voor de ontwikkeling van vaccins die de uitbraak van toekomstige ziektes zouden kunnen stoppen. Al jaren waarschuwt Gates voor mogelijke pandemieën. Vorig jaar trok hij nog de parallel tussen de coronacrisis en de klimaatcrisis. Dat alles leidt wel tot onaangename neveneffecten voor hem persoonlijk. Sinds het begin van de pandemie wordt de miljardair door de antivaccinatiebeweging geviseerd in allerhande complottheorieën.

Meer