Geen grote vieringen in de hoofdstad, wel rellen: minstens 20 wagens in brand gestoken

Brussel stond in brand op oudejaarsavond. In de zes Brusselse politiezones zijn minstens 20 auto’s en twee brommers in brand gestoken. Daarnaast waren er ook tientallen oproepen voor brandend straatmeubilair, en ook enkele woningbranden.

De meest incidenten vonden plaats tussen 18u en middernacht. Dat meldt de lokale politie van Brussel Hoofdstad/Elsene aan persagentschap Belga. In totaal moesten de politiediensten 528 maal tussenkomen. Daarbij werden 209 personen tijdelijk aangehouden. 

Een aantal van de arrestanten waren jongeren die molotovcocktails bijhadden. 9 personen werden ook opgepakt omdat ze in het bezit waren van vuurwerk. 

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stelde schade vast aan drie bussen, twee trams en verschillende tramhaltes. In Schaarbeek werd ook een fietsenstalling in brand gestoken.

De politie heeft ook zes lockdownfeestjes stilgelegd, met telkens tussen de vijf en de vijftien aanwezigen. 

Sinds enkele jaren gaat oudejaarsavond in de hoofdstad gepaard met rellen. Vorig jaar gingen er 11 wagens in vlammen op. Om te anticiperen op de onlusten, werkten de zes Brusselse politiezones afgelopen nacht uitzonderlijk onder een eengemaakt commando. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20