Gaat FIFA Spanje van het wereldkampioenschap houden?

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Spaanse voetbalbond op de vingers getikt. Door overheidsinmenging dreigt Spanje een jaar geschorst te worden en zo het aankomende WK in Rusland te gaan missen. Gaat een van de grote kanshebbers zo het wereld kampioenschap moeten missen?

Het is al een tijdje hommeles binnen de RFEF, de Spaanse voetbalbond. De voorzitter, Angel Maria Villar, kreeg beschuldigingen van corruptie en zelfs schriftvervalsing naar z’n hoofd gesmeten en de politie pakte hem er zelfs voor op. Er werd een waarnemend voorzitter aangesteld, Juan Larrea, maar op papier is Villar nog altijd de voorzitter.

Dreiging

De Spaanse regering zou het liefst zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter hebben en drukt daarom door om verkiezingen te houden. Maar dat is tegen de zin van FIFA, want zij zijn zwaar gekant tegen overheidsinmenging. FIFA tikte Spanje dan ook op de vingers.

Zo hard zelfs dat ze ermee hebben gedreigd om Spanje te schorsen, wat hen zou weghouden van het WK. Het schorste zo al Thailand, Mali, Soedan, Koeweit en recent nog Pakistan, dus de dreiging is wel degelijk gegrond.

Clubs

In het geval van Pakistan zorgde FIFA er zelfs voor dat ook Pakistaanse clubs nadeel ondervonden. Zij mochten niet deelnemen internationale competities. In het geval van Spanje zouden dus ook topclubs Real Madrid en Barcelona er nadeel van ondervinden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20