Fed-baas Powell trekt Wall Street hoger

De beurzen in New York gingen van fors verlies naar kleine winst na een toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

De grote beursindexen Dow Jones en S&P 500 eindigden heel licht positief na een bewogen dag. De technologie-index Nasdaq bleef als enige wel in de rode cijfers (-0,5 procent).

Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, liet in een online hoorzitting voor het Amerikaanse Congres uitschijnen dat het soepele monetaire beleid niet meteen gaat verdwijnen. De inflatie is volgens hem nog ‘zacht’ en dus zijn renteverhogingen nog niet aan de orde. Vorig jaar had hij al aangegeven dat de Fed niet langer automatisch de rente gaat verhogen om de inflatie laag te houden.

De Fed verwacht dat de economische toestand in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar verbetert. Desondanks is de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet hersteld van de neergang die de coronapandemie veroorzaakte, waarschuwde Powell, die daarmee aangaf dat het huidige monetaire beleid van nulrentes verdergezet wordt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20