Fastned klopt opnieuw aan bij de Belgische spaarder met een coupon van 6 procent

Het laadpalenbedrijf Fastned wil met de uitgifte van een vijfjarige obligatie opnieuw geld ophalen bij de Belgen. Wie intekent op het schuldpapier krijgt, net zoals bij de voorgaande uitgifte, een coupon van 6 procent.

Waarom is dit belangrijk?

Bedrijven kunnen op verschillende manieren geld ophalen, waaronder een aandelenuitgifte. Het is ook mogelijk om via een obligatie geld te lenen bij de spaarders of beleggers. Zij vertrouwen voor een vastgelegde periode hun geld toe aan een onderneming. Tijdens die periode ontvangen de obligatiehouders een coupon. Op het einde van de rit krijgen ze normaliter hun geld terug.

In het nieuws: Fastned wil voor de tweede keer sinds september kapitaal ophalen via de uitgifte van een obligatie. De inschrijvingen beginnen vandaag en de uitgifte is gepland op 19 februari.

  • Net zoals bij de voorgaande uitgifte bedraagt de looptijd vijf jaar en de brutocoupon 6 procent. Na betaling van de emissiekosten (0,25 procent voor inlagen onder de 50.000 euro of kosteloos voor alles boven dat plafondbedrag) en de roerende voorheffing (30 procent) ontvangen de obligatiehouders jaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer