Fastned lonkt naar de spaarders met vijfjarige obligatie die 6 procent opbrengt

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned wil zijn netwerk van laadstation in Europa verder uitbouwen. Om die doelstelling te halen wil de onderneming Belgisch spaargeld aantrekken. Beleggers of spaarders die intekenen op een vijfjarige obligatie krijgen een coupon van 6 procent bruto.

Waarom is dit belangrijk?

Bedrijven kunnen op verschillende manieren geld ophalen, waaronder een aandelenuitgifte. Het is ook mogelijk om via een obligatie geld te lenen bij de spaarders of beleggers. Zij vertrouwen voor een vastgelegde periode hun geld toe aan een onderneming. Tijdens die periode ontvangen de obligatiehouders een coupon. Op het einde van de rit krijgen ze normaliter hun geld terug.

In het nieuws: Fastned heeft een nieuwe obligatie uitgegeven. De intekenperiode loopt tot en met 16 oktober. Het is mogelijk om via de site van het Amsterdamse bedrijf in te tekenen vanaf 1.000 euro per stuk.

  • De looptijd bedraagt vijf jaar en de brutocoupon 6 procent. Na betaling van de emissiekosten (0,25 procent voor inlagen onder de 50.000 euro of kosteloos voor alles boven dat plafondbedrag) en de roerende voorheffing (30 procent) ontvangen de obligatiehouders jaarlijks een coupon v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Meer Auto