Europese beurzen kleuren rood, Kinepolis slikt verlies

Nervositeit op de Europese beurzen op donderdag. Bij de bel gaat de brede beursindex Eurostoxx50 1,5 procent lager.

Ook op de Bel20 is er weinig reden tot gejuich. Vooral Kinepolis krijgt een opdoffer te verwerken. Het bedrijf moet een winstverlies van 30 miljoen euro slikken. De omzet daalde met ruim 75 procent, nu de coronacrisis mensen uit de bioscopen houdt en nieuwe releases onzeker blijven. Het aandeel zakt 5 procent bij de start, maar recupereert daar al snel van.

Galapagos herstelt

Bij Galapagos is er kort na de opening wel een klein feestje aan de gang. Het aandeel herstelt nadat het aandeel gisteren crashte met 25 procent. Het Amerikaanse voedings- en geneesmiddelenagentschap FDA had het medicijn filgotinib in eerste instantie afgekeurd voor de Amerikaanse markt. Vandaag herneemt het aandeel van Galapagos met 5 procent.

Breder in Europa vangt de betaalreus Adyen klappen op het Damrak. Het aandeel gaat 4,3 procent lager. Adyen heeft wisselende resultaten neergezet en wijt dat vooral aan investeringen. De belegger straft dat af.

Vandaag ook nog op de Europese beurzen: de laatste dag van Wirecard. De Duitse fintech moet na een schandaalrijk faillissement plaatsmaken op de DAX.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20