Wirecard verdwijnt uit de Dax, maaltijdbezorger Delivery Hero komt in de plaats

Het in ongenade gevallen Wirecard verdwijnt vandaag uit de Duitse sterindex DAX. Delivery Hero vervangt de fintecher.

Twee jaar na zijn intrede in de DAX moest de fintechparel Wirecard de boeken neerleggen. Een schandaal met 1,9 miljard euro aan niet-betaalde rekeningen betekende exit voor CEO Markus Braun en een enkeltje naar de rechtbank voor het bedrijf. Vandaag wordt Wirecard vervangen op de DAX.

Nieuwe regels

Dat liep niet van een leien dakje, de Duitse beurs moest er eerst haar interne regelgeving voor aanpassen. Normaal wordt de DAX elke drie maanden herbekeken, nu kan een bedrijf twee dagen na het failissement naar de uitgang begeleid worden. De regels werden aangepast door het failliet van Wirecard.

Vandaag is dus de dag, Wirecard vertrekt en dat wil zeggen dat Delivery Hero, een maaltijdbezorgingsdienst, zijn entree mag maken. Delivery Hero geldt als een van de winnaars van de coronacrisis in Duitsland. Het levert maaltijden in meer dan 40 landen.

Wat is Delivery Hero?

Delivery Hero is opgericht in 2011, het heeft meer dan 300.000 restaurants onder zijn vleugels. Er zijn 25.000 mensen aan de slag bij het bedrijf, 1.300 daarvan werken op het hoofdkwartier in Berlijn.

In 2019 draaide het bedrijf een omzet van 1,460 miljard. Het bezorgde meer dan 666 miljoen maaltijden. In 2020, met de coronacrisis in het achterhoofd, komt het bedrijf wellicht op een veelvoud aan bestelde maaltijden. Het winstmodel van Delivery Hero is vooral gebaseerd op de commissie die restaurants betalen om hun maaltijden te laten thuisleveren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20