Max Verstappen reageert op mogelijk vertrek bij Red Bull na geruchten over voorstel van Mercedes

Max Verstappen twijfelt naar eigen zeggen niet over zijn toekomst bij Red Bull Racing. De Nederlandse wereldkampioen Formule 1 wordt al enige tijd in verband gebracht met een vertrek, maar ontkent dat nu. “Op dit moment niet”, zei Verstappen over deze geruchten.

Wat ging eraan vooraf? Het rommelt bij Red Bull Racing. Ondanks drie wereldtitels na elkaar en vermoedelijk een vierde op komst, is het al enige tijd zeer onrustig bij de Oostenrijkse renstal.

  • Het jaar begon met een beschuldigingen aan het adres van teambaas Christian Horner over ongepast gedrag naar een vrouwelijke collega toe. Hoewel Horner vrijgepleit is, zou die zaak de sfeer binnen Red Bull grondig aangetast hebben.
  • Mede daardoor zou Adrian Newey besloten hebben om Red Bull te verlaten. De 65-jarige ingenieur is een waar genie als het aankomt op aerodynamica en volgens veel kenners de drijvende kracht achter het succes van de wagens waarmee Verstappen al zijn successen heeft geboekt. Hij lijkt naar Ferrari te trekken.
  • De Max Verstappen-clan, met daarbij vader Jos en makelaar Raymond Vermeulen, zouden al even in onvrede liggen met de top van Red Bull Racing. Er duiken dan ook heel wat geruchten op over een mogelijke overstap, met daarbij Mercedes voorop.

Reactie Max Verstappen

Op de vraag of hij twijfelt over zijn toekomst bij Red Bull reageerde Max Verstappen op de website van Formule 1 met “Nee, op dit moment niet”. De Nederlander relativeerde ook de impact van het vertrek van Newey. “We hebben een heel sterke groep mensen waar in de pers in het algemeen misschien niet genoeg over wordt gesproken.”

Verder maakte Max Verstappen ook duidelijk dat de snelste wagen hebben voor hem veel belangrijker is dan een hoger loon. “Uiteindelijk gaat het voor mij niet om geld. Ik ben natuurlijk al heel blij met wat ik bij het team heb. Het is heel belangrijk om de snelste auto te hebben, en natuurlijk een goed milieu. Dat is wat we momenteel hebben, en dat is ook waar ik om vroeg. Zolang de omgeving goed is en we de snelste auto hebben, is het vrij eenvoudig”, klinkt het.

  • Max Verstappen lijkt met die uitspraak onrechtstreeks te reageren op de geruchten die verschenen over een aanbod van Mercedes. Die zouden bereid zijn om hem 150 miljoen euro per jaar te betalen, drie keer zoveel als zijn huidige jaarloon. De wagen van Mercedes bleek de laatste jaren echter niet goed genoeg om mee te doen voor de wereldtitel. Zonder garanties op dat vlak lijkt de kans op een overstap van Verstappen dan ook zeer klein.