Europese beurzen houden het rustig na techmalaise op Wall Street

De techinstorting op Wall Street heeft beperkte gevolgen voor de Europese beurzen. Londen en Amsterdam maken een pas op de plaats, Brussel en Parijs winnen licht. De Bel20 doet er 0,39 procent bij.

Donderdagavond drukten beleggers massaal op de verkoopknop voor techaandelen en dat liet zich ook voelen in de rest van de markt. Zoom daalde 10 procent, Tesla verloor 9,5 procent, Apple ging 8 procent lager, Netflix moest 5 procent prijsgeven, en zo ging het nog wel even door.

In Brussel gaat Ontex 7,21 procent hoger. KBC Securities past het koopadvies voor de luierproducent aan van ‘houden’ naar ‘kopen’. Volgens de analisten zorgt ‘het recente aandeelhoudersactivisme voor een elektroshock’. Er zijn al een tijdje problemen met het management van Ontex.

Economische vertraging

Atenor verliest 1 procent, nadat de vastgoedontwikkelaar zich donderdag voorzichtig uitliet over de toekomst. Het bedrijf spreekt over een ‘duidelijke en wijdverbreide’ economische vertraging in Europa, maar zag de omzet in de eerste helft van dit jaar met 71 procent stijgen. De nettowinst verdrievoudigde zelfs op jaarbasis.

In Nederland verliest JDE Peet’s 1 procent. Het moederbedrijf van koffiemerk Douwe Egberts krijgt met Fabien Simon een nieuwe topman, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. Hij vervangt Casey Keller vanaf komende maandag en begeleidde eerder al de beursgang van JDE Peet’s. ‘Niemand kent deze sector beter dan Fabien’, klonk het in een mededeling van voorzitter Olivier Goudet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20