Europese beurzen twijfelen tussen winst en verlies

De Europese beurzen noteerden donderdag bij de start verliezen, gaande van 1,42 procent in Londen tot 0,71 procent in Brussel. Maar kort daarna keerde het sentiment richting winst.

De angst voor een ontregeling van de Amerikaanse binnenlandse economie door de coronapandemie stuurde Wall Street woensdag stevig in de min. De Europese beurzen deelden eerst het pessimisme, maar ging daarna hoger.

Er waren bij het begin van de beursdag enkele uitschieters. In Brussel koerst Montea 0,68 procent hoger. De ontwikkelaar van logistiek vastgoed maakt haar intrede in Duitsland en sloot daarom een samenwerking met IMPEC Groep. ‘De centrale ligging, een uitstekende infrastructuur, de hoogtechnologische standaarden en bouwnormen maken van Duitsland vandaag de meest aantrekkelijke logistieke markt van Europa’, stelt topman Jo De Wolf in een persbericht. Duitsland is zo het vierde land waar Montea actief wordt.

In Duitsland wint Lufthansa 10,2 procent. De reddingsdeal tussen de Duitse luchtvaartmaatschappij en de overheid is eindelijk rond en zal groen licht krijgen op de aandeelhoudersvergadering. Grootste aandeelhouder Heinz Hermann Thiele weigerde, door het minderheidsaandeel dat de regering krijgt, eerst in te stemmen. Nu maakt hij bekend dat hij – met gemor – toch zal instemmen.

Onkruidbestrijding

In Londen keldert de Britse post, Royal Mail, 6,3 procent. Het postbedrijf heeft het moeilijk om de coronacrisis het hoofd te bieden, en zat ook voor de crisis al in slechte papieren. Daarom gaat het 500 jaar oude postbedrijf snoeien in de personeelskosten en 2.000 managementfuncties schrappen. Onder loketbedienden, postbodes en personeelsleden in de sorteercentra sneuvelen er geen jobs.

En tot slot wint het Duitse Bayer licht. Het chemiebedrijf heeft een schikking getroffen van omgerekend 9,1 miljard tot 9,8 miljard euro om rechtszaken rond het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup te vermijden. In de Verenigde Staten waren mensen naar de rechter gestapt, omdat ze menen dat Roundup de kankervorm non-hodgkinlymfoom veroorzaakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20