Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 22 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Eenzaamheid heeft zware impact op werknemers

Logo Business AM
Carrière

13/12/2019 | Tom Guillaume | 3 min leestijd

Eenzaamheid op het werk heeft negatieve invloed op bedrijven.

Veel werknemers zijn eenzaam op het werk. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de mensen zelf, maar ook voor de bedrijven waar ze voor werken.

Eenzaamheid treft veel werknemers. Verschillende Amerikaanse studies over het onderwerp stellen dat bijna de helft van het personeel zich eenzaam voelt. Dan gaat het over zowel hun privéleven als op het werk, maar de eenzaamheid op het werk heeft ook ingrijpende gevolgen voor de werkgevers.

De eenzaamheid is het zwaarst bij jongeren en vijftigplussers. Los van de gezondheidsimpact heeft dat negatieve gevolgen op de werkvloer. Volgens nieuwszender CNBC, die er een dossier over aanlegde, zijn er twee grote problemen.

  • Minder motivatie: eenzame werknemers hebben geen goede band met hun bedrijf en voelen daarom ook minder motivatie om hun job goed uit te voeren.
  • Communicatieproblemen: minder interactie betekent ook minder informatie-uitwisseling, wat cruciaal kan zijn. Dat leidt tot een lagere performance.

Professor Sigal Barsade van de Amerikaanse Wharton-universiteit heeft zich gespecialiseerd in eenzaamheid. ‘Hoe meer we over eenzaamheid weten, hoe meer we zien dat we moeten opletten met mensen die een bepaalde drempel overgaan.’

Hoe moeten we omgaan met eenzaamheid op de werkvloer?

Barsade benadrukt vooral dat er overal, ook op de werkvloer dus, goed naar elkaar geluisterd moet worden. Volgens de professor moeten we ook veel begrip leren opbrengen voor elkaar. Dat moet volgens haar ingebakken zitten in de bedrijfscultuur. Inzitten met het welzijn van uw personeel is volgens haar een sleutelwaarde die ook betekent dat collega’s zich mee zorgen maken over een uitgesloten collega.

Een fout die veel bedrijven maken, is dat ze de schuld voor de vereenzaming in de schoenen schuiven van de persoon die zich alleen voelt. ‘Managers moeten dat bekijken als een probleem voor de organisatie’, aldus Barsade.

De psychologe onderlijnt ook dat eenzaamheid op het werk niet alleen eenzaten overkomt. Wie zich eenzaam voelt op het werk, kan perfect een bloeiend sociaal leven thuis hebben.

Barsade raadt werkgevers af om het personeel te dwingen om te socialiseren. Geen teambuildings, grote meetings of verplichte bedrijfsfeestjes dus. In kleine groepen ontstaan veel makkelijker banden, zegt de professor. Eén-op-één-interacties stimuleren is dus erg belangrijk.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij