Emiraten sporen ambtenaren aan als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voeren een regeling in die ambtenaren een jaar vrijaf geeft wanneer zij beslissen te vertrekken om een bedrijf op te zetten. De maatregel is volgens de regering een wereldprimeur en vertegenwoordigt een van de onderdelen van het programma dat sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premier van de emiraten, eerder heeft gelanceerd om het ondernemerschap in het land te promoten.

Het project is toegankelijk voor alle onderdanen van de Verenigde Arabische Emiraten die voor federale overheidsinstellingen werken.

Waarom is dit belangrijk?

Emirati zijn momenteel vooral actief als ambtenaar. Functies in de privésector worden vooral door buitenlanders ingevuld. Maar Al Maktoum wil dat onevenwicht aanpakken. Daarom onderneemt de regering allerlei initiatieven om onderdanen aan te moedigen een activiteit in de privésector op te nemen.

Verkenning zelfstandig ondernemerschap: Het betaald ondernemersverlof dat ambtenaren kunnen krijgen om een eigen economisch project op te zetten, heeft een looptijd van maximum één jaar.

  • Ambtenaren kunnen het ondernemersverlof voor zelfstandigen, onbetaald verlof en jaarlijks verlof combineren.
  • Het project heeft tot doel emirati aan te zetten de mogelijkheden van het zelfstandig ondernemerschap te verkennen.
    • Gehoopt wordt dat het initiatief een positieve weerslag zal hebben op de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer