Duwen 100 Chinese merken Tesla straks in de marge?

Een tsunami van Chinese automerken staat klaar om Europa te overspoelen. Op Business AM Radio had Alain De Jong van Gocar.be het woensdag over een honderdtal merken dat straks bij ons te koop zal worden aangeboden. Goed nieuws voor consumenten die meer opties aangeboden zullen krijgen voor minder geld. Slecht nieuws vooral voor Tesla, dat zijn dominantie op de wereldmarkt ziet krimpen.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla heeft de voorbije maanden tot twee keer toe zijn prijzen in China moeten verlagen. In Europa moet het bedrijf grote kortingen toestaan om een deel van de verhuurmarkt voor zich te winnen. Tesla lijkt zijn leiderschap op het gebied van innovatie te zijn verloren.

In het nieuws: Honderden Tesla-eigenaren verzamelden zich afgelopen weekend bij Tesla-showrooms en distributiecentra in China om te protesteren tegen de nieuwe kortingen die de fabrikant op zijn auto’s heeft geïntroduceerd. Chinese consumenten voelen zich bedrogen, omdat ze teveel hebben betaald voor hun Tesla.

  • Tesla is haar monopolie op de prijsbepaling kwijt. Zo wordt de Tesla Model Y Long Range met vierwielaandrijving nu in China verkocht met een korting van 6.600 euro. Het gaat om
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Gocar.be - Maxime Hérion
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto