Dow Jones start meimaand met verlies van 622 punten

De Amerikaanse beursindex Dow Jones start de maand mei met een verlies van 622 punten of 2,55 procent. Ook de S&P 500 gaat 2,8 procent lager. De techbeurs Nasdaq moet zelfs 3,2 procent inleveren.

Webwinkel Amazon, nochtans een van de grote winnaars van de coronacrisis, laat 7,6 procent liggen nadat het donderdag nabeurs bekendmaakte dat de het de winsten die het tijdens het tweede kwartaal zal boeken, wil herinvesteren in de strijd tegen de coronacrisis. De winst die Bezos en co in het eerste kwartaal maakten kwam ook lager uit dan analisten hadden verwacht.

Berichten uit Washington als zouden de VS China verantwoordelijk houden voor de coronacrisis maken investeerders nerveus.

Aandelen die van de heropening van de economie zouden moeten profiteren – de casinoreus MGM Resorts (-10,81 procent) en cruiseschiprederij Carnival (-12,4 procent) gingen zwaar onderuit. Ook het aandeel Tesla verliest meer dan 10 procent op een dag. CEO Elon Musk verstuurde donderdag een tweet waarin hij zei te denken dat zijn aandeel ’te hoog geprijsd’ is.

Olie gaat opnieuw 4,5 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu 19,69 dollar. Goud profiteert van de Amerikaanse dreigementen aan het adres van Beijing en gaat bijna 1 procent hoger. Een ounce goud kost nu 1.710 dollar. De euro wint opnieuw een kwart procent en flirt met de psychologische grens van 1,10 dollar. De bitcoin moet iets inleveren en kost nu 8.750 dollar, een verlies van 0,4 procent.

Maandag worden in de VS de autoverkopen bekendgemaakt. Dat is traditioneel een goede graadmeter voor de stand van de economie of nu beter gezegd: voor de diepte van de crisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20