Dow Jones scheert hoge toppen door stimuluspakket

De Dow Jones bereikt een nieuwe recordhoogte nadat het Amerikaanse herstelplan vanavond werd goedgekeurd door het Congres. 

De index met voornamelijk bedrijven uit de industrie, die dus wel varen bij een heropleving van de economie, stond bij de sluiting 1,59 procent hoger. Met 32.337,86 punten verbreekt hij zo ruimschoots het vorige record van 17 februari. 

De toonaangevende S&P 500 deed er op woensdag 0,60 procent bij en eindigde op 3.898,73. Nasdaq, de index met de snelle groeiers, flirtte vlak voor sluiting met het groen maar ging uiteindelijk toch kopje onder. Het sluit de handelsdag af met licht verlies, – 0,038 procent.  

Na een goed beursjaar 2020 schoten de markten ook bij het begin van dit jaar uit de startblokken. De voorbije weken vond een kleine correctie plaats, maar die lijkt nu ten einde.

Winnaars en verliezers

Boeing vloog 6,39 procent hoger vandaag. Het begon al aan een hoogvlucht op dinsdag, toen bekend raakte dat er in februari meer bestellingen als annuleringen waren binnen gekomen. Ook Walmart, Goldman Sachs en IBM behoorden tot de kopgroep vandaag. 

Apple zakte met bijna 1 procent. De andere grote techaandelen, Amazon, Facebook, Tesla en Microsoft eindigden solidair in het rood. 

De prijs van bitcoin steeg met bijna vijf procent en bedraagt nu zo’n 56.000 dollar. Op 21 februari bereikte de cryptomunt een recordhoogte met een waarde 58.332 dollar. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20