Dogecoin blijft pieken terwijl bitcoin en andere crypto klappen krijgen

De meme-gekte rond Dogecoin blijft de cryptomunt naar nieuwe hoogten stuwen. Daarbij ondervindt het schijnbaar geen problemen zoals bitcoin en Ether, die de laatste dagen last hadden van een correctie na de beursgang van handelsplatform Coinbase.

Terwijl andere crypto worstelen tegen een correctie na de beursgang van Coinbase, blijven fans van Dogecoin de waarde van de meme-munt opdrijven. Dogecoin, dat in 2013 lanceerde als een satirische cryptomunt met de befaamde Shiba Inu-meme ‘doge’ als aangezicht, steeg de laatste 24 uur met maar liefst 17 procent.

Daarmee is Dogecoin schijnbaar onaantastbaar voor bepaalde marktbewegingen waar andere crypto wel onder lijden. Zo zakte bitcoin in diezelfde periode met nog eens 3,4 procent tot 54,287. De correctie na de beursgang van Coinbase, het grootste Amerikaanse handelsplatform voor crypto, blijft zich dus schijnbaar verderzetten. En dat hoewel bitcoin gisteren leek te herstellen en gisteren nog op ongeveer 57.500 dollar stond. Er is sprake van de grootste prijsdaling voor bitcoin op twee dagen tijd sinds de laatste twee maanden.

Ook voor investeerders van de tweede grootste cryptomunt Ether zijn het woelige tijden. De munt zakte op dinsdag met nog eens 5,1 procent tot rond de 2.000 dollar.

‘Een stam van investeerders’

Dogecoin wordt gestuwd door jonge investeerders die de crypto schijnbaar zien als meer dan een digitale valuta. Voor hen is investeren in ‘doge’ een missie. ‘Er is een soort stam van investeerders, meestal Millennials, die beleggen in deze munt zien als activisme’, vertelde Antoni Trenchev, mede-oprichter cryptoverlener Nexo, tegen persagentschap Bloomberg. ‘Dogecoin is een symptoom van de tijdsgeest dat zich voor onze ogen afspeelt’.

Mysterieuze woorden van de cryptohandelaar. Maar woorden die wellicht in de realiteit gegrond zijn. Het beleggen in crypto wordt steeds meer verweven in een beeldenstrijd tussen alternatieve en jonge beleggers en traditionele investeerders. Ook de geest van de activistische beleggers van de sub-Reddit WallStreetsBets is verweven met het investeren in Dogecoin.

Daarbij krijgt de meme-munt ook geregeld een duwtje in de rug van techreus Elon Musk. Een enkele tweet van Musk is meestal genoeg om de hele gekte opnieuw aan te zwengelen.

Stabilisatie bitcoin

De meeste handelaars blijven wel voorzichtig. Ze raden hun cliënten aan om niet alles in te zetten op de alternatieve meme-munt, of ‘alt-coin’. Die zou wel eens heel volatiel kunnen zijn en weldra ook een correctie ondervinden.

Er wordt verwacht dat bitcoin in de komende weken zal stabiliseren tussen de 52.000 en 62.000 dollar.

Lees ook: Morgan Stanley: ‘Cryptomunten en digitaal geld van centrale banken kunnen perfect naast elkaar circuleren’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20