Het Reddit-effect: cryptomunt Dogecoin scheert hoge toppen

Na een ware rush op het aandeel van GameStop, geïnspireerd door Redditors die een shortsqueeze uitvoerden, zijn nu ook enkele cryptomunten het focuspunt van Reddit-beursgoeroes. Zoals Dogecoin.

Het forum wallstreetsbets is vandaag een van de best bezochte op Reddit, maar voor wie graag wat extra risico neemt, is er ook een crypto-equivalent. Op SatsoshiStreetBets worden er vergelijkbare suggesties gedaan, maar dan op cryptomunten. Vandaag in de spotlight: Dogecoin.

Dogewat?

Dat is een digitale munt die, mocht dat niet duidelijk zijn, als grap gestart is. Sinds deze ochtend is de munt al met 77 procent gestegen, over 24 uur ging de prijs met 42 procent omhoog. Het is wel de penny stock van de cryptomunten, voor een Dogecoin legt u nu de afschuwelijke prijs van 0,01 dollar neer.

Extreme volatiliteit is perfect normaal op de cryptomarkt, waar er honderden munten aandacht vragen van speculanten. Een gimmicky naam brengt u al heel ver, het doet zelfs een beetje denken aan het aandeel van Nikola.

40 procent hoger

Vorig jaar was er al een rush op Dogecoin, toen er op TikTok gespeculeerd werd dat er geld mee te verdienen viel. De prijs ging toen met 40 procent hoger, maar dat blijft dus, tja, erg weinig.

Geloof het of niet, maar met een marktwaarde van 1,4 miljard dollar is Dogecoin momenteel de 33ste grootste cyrptomunt ter wereld.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20