Cryptomunten herstellen van weekendklap: bitcoin opnieuw 57.500 dollar waard

Na een correctie dit weekend lijken de cryptomunten maandag een herstelbeweging te hebben ingezet. De waarde van bitcoin is sinds het dieptepunt dit weekend gestegen met ruim 6 procent tot 57.300 dollar.

De cryptomunten hebben het afgelopen zondag even zwaar te verduren gekregen. Zondagochtend omstreeks 5 uur was de waarde van veel cryptomunten drastisch gezakt. Dalingen met 10 à 20 procent waren geen uitzondering. Op het dieptepunt was bitcoin gezakt tot 53.900 dollar, volgens coinmarketcap, een site die de koersen van de cryptomunten volgt. Dat was 10.600 dollar lager dan op het hoogtepunt.

Herstelbeweging ingezet

Voor de weekendcorrectie zat de munt op een recordkoers. Zo was de waarde op 14 april gestegen tot maar liefst 64.500 dollar. Op het moment van dit schrijven heeft bitcoin een herstelbeweging ingezet. De waarde van de cryptomunt bedraagt opnieuw 57.300 dollar. Dat is 6,3 procent meer dan het dieptepunt dit weekend.

Ook heel wat andere cryptomunten hebben in de klappen gedeeld. Zo was Ethereum, de tweede grootste cryptomunt, zondag gezakt tot 2.050 dollar. Dat was een daling van ruim 450 dollar tegenover het hoogtepunt op 16 april. Intussen is de waarde van de munt opnieuw gestegen tot 2.260 dollar.

Amerikaanse maatregelen

De cryptomunten hadden de afgelopen weken de wind in de zeilen dankzij onder meer de beursgang van Coinbase, het grootste handelsplatform voor cryptomunten in de Verenigde Staten. Volgens verschillende experts was de plotse correctie dan ook meer dan logisch na de hausse van de afgelopen weken.

Volgens anderen lagen de mogelijke maatregelen tegen het witwassen van digitaal vermogen die het Amerikaanse ministerie van Financiën wil nemen aan de basis van de correctie. Voorts heeft Turkije net voor het weekend laten weten dat het vanaf 30 april alle betalingen in cryptomunten gaat verbieden.

Hoe dan ook lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer ook andere overheden maatregelen nemen om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen of te reguleren. In een interview met CNBC heeft Jesse Powell, CEO van Kraken, gezegd dat de onzekerheid omtrent regelgeving voor cryptovaluta’s wellicht van permanente aard is. Kraken is, net als Coinbase, een handelsplatform voor cryptomunten.

(evb)

Lees ook: Koers dogecoin piekt opnieuw na nieuwe tweet van Elon Musk

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20