Derde nichebank verhoogt spaarrente tot 2 procent: druk op grootbanken wordt groter

De internetbank MeDirect verhoogt op 31 mei de rente op één van haar spaarboekjes tot 2 procent. Daarmee treedt de financiële instelling in de sporen van NIBC Direct en Santander Consumer Bank.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


Waarom is dit belangrijk?

De regeringspartijen hebben de voorbije week hun ongenoegen geuit over de lage spaarrentes. Sommige banken geven nu gehoor aan die kritiek en stellen de spaarvergoedingen naar boven bij.

In het nieuws: MeDirect verhoogt eind deze maand de rente op twee van de vier spaarboekjes die de internetbank aanbiedt in ons land.

  • De rente op de spaarrekening Dynamic Sparen stijgt op 31 mei van 1,05 naar 1,3 procent.
  • De renteverhoging die het meest in het oog springt is die van de spaarrekening Fidelity Sparen. De bank trekt de spaarvergoeding binnenkort op van 1,5 naar 2 procent. Daarmee zal MeDirect de derde speler in ons land zijn die een spaarboekje met zo'n hoge rente aan d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer