Deceuninck lichtpuntje op rode Brusselse beurs

De Europese beurzen duiken donderdag in het rood. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 verliest 1,21 procent, maar op de brede beurs schiet Deceuninck hoger na positieve cijfers en fanmail.

KBC Securities verhoogt het advies voor Deceuninck van ‘houden’ naar ‘bijkopen’. De producent van pvc-bouwprofielen zag de omzet in het derde kwartaal met 7,5 procent stijgen op jaarbasis. De oorzaak ligt bij een inhaalbeweging na de bouwstop door de lockdown, economisch herstel in Turkije en de opmars van het bedrijf in de Verenigde Staten. Het aandeel klimt 7 procent.

Minder goed nieuws voor Argen-X, dat 6,28 procent keldert. Het verlies bij het biotechbedrijf liep dit jaar aanzienlijk op, door een verdubbeling van de kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Een stevige cashpositie van 1,8 miljard euro, als gevolg van een kapitaalverhoging in de Verenigde Staten, kan de beleggers niet overtuigen.

Levensmiddelengigant Unilever verkocht het afgelopen kwartaal meer sauzen, ijs en wasmiddelen. Het Nederlands-Britse bedrijf achter Knorr, Sunlight, Magnum en Dove kon de impact van de coronacrisis op horeca en de toeristische sector compenseren door meer inkomsten uit supermarkten. De omzet steeg met 4,4 procent tot 12,9 miljard euro. Het aandeel gaat 0,58 procent hoger in Amsterdam.

En in Parijs koerst Pernod Ricard 1,56 procent hoger. De producent van geestrijke dranken maakt de resultaten van het eerste kwartaal uit het gebroken boekjaar bekend. De omzet krimpt met 5,6 procent, terwijl analisten uitgingen van daling met 13 procent. Vooral in de Verenigde Staten en China liep de verkoop goed.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20