Coronazorgen duwen de Europese beurzen in het rood

De coronacijfers zitten in verschillende landen opnieuw in de lift. Veel regeringen hebben dan ook beslist om de versoepelingen uit te stellen of zelfs extra maatregelen te nemen. De beleggers maken zich zorgen.

De coronacijfers gaan ook in ons land niet de goede richting uit. Die zijn zodanig verontrustend dat het Overlegcomité heeft beslist om morgenvroeg om 9 uur vervroegd samen te komen. Hier en daar opperen experts dat we aan de vooravond van een derde coronagolf staan.

Coronazorgen wegen op de beurzen

Ook in Duitsland is de situatie allesbehalve rooskleurig. Bondskanselier Angela Merkel heeft afgelopen nacht tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot minstens 18 april. Aanleiding voor de verlenging is de sterke stijging van de coronabesmettingen als gevolg van de Britse virusvariant.

De toenemende coronazorgen wegen op de beurzen. Een verlenging of verstrenging van de coronamaatregelen is dan ook een streep door de rekening van de beleggers. Zij hopen immers dat de Europese economieën zo snel mogelijk heropenen. Zo goed als alle Europese beurstabellen kleurden dinsdagavond dan ook rood. De Eurostoxx50 bleef weliswaar dicht bij huis.

DAX30 in het groen

De Bel20 heeft de beursdag afgesloten met een verlies van 0,45 procent. Elia en Cofinimmo waren de sterkste stijgers met een winst van respectievelijk 2,7 en 1,8 procent. Galapagos was met een verlies van 3 procent dan weer de hekkensluiter van de Belgische sterindex.

In Duitsland kleurde, ondanks de boodschap van Merkel, de belangrijkste index groen. De DAX30 heeft de handelsdag 0,2 procent in de plus afgesloten. Die opvallende prestatie was onder meer te danken aan de vastgoedbedrijven Vonovia en Deutsche Wohnen. Die aandelen zijn gestegen met respectievelijk 2,9 en 2,75 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20