Coronavirus: cijfers dalen heel licht, aantal overlijdens stijgt wel opnieuw

Het gaat heel langzaam opnieuw de goede kant uit met het daggemiddelde qua aantal coronabesmettingen in ons land. Dat is met 2.523 nog steeds 7 procent meer dan de week ervoor, maar wel iets lager dan gisteren. Ook het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen daalt opnieuw licht.

Tussen 13 en 19 december zijn er gemiddeld 2.523 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld in ons land. Dat daggemiddelde lag maandag nog 2.529, waardoor we van een heel lichte daling kunnen spreken. In vergelijking met de week ervoor is er wel nog altijd een stijging van 7 procent. Maar ook dat is een positieve evolutie, want die stijging was recent nog 13 procent.

Er worden ook steeds meer tests afgenomen. Het gaat nu al om 38.500 per dag, maar liefst 17 procent meer dan de week ervoor. Daarvan bleken 7,6 procent positief. Dat is een licht daling.

Ziekenhuizen

Gisteren zijn opnieuw 214 mensen met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. 252 anderen mochten opnieuw naar huis. Daardoor liggen nu 2.560 coronapatiënten in het ziekenhuis in ons land. Dat zijn er 50 minder dan de dag ervoor. Zo zien we hier ook opnieuw een lichte daling nadat die cijfers gisteren stegen. Op de afdeling intensieve zorg liggen 539 mensen met Covid-19. Dat zijn er 7 minder dan gisteren.

Overlijdens

Het aantal overlijdens is wel opnieuw gestegen naar 91 mensen per dag. Gisteren was dat nog 87. In vergelijking met de week ervoor gaat het wel nog steeds om een daling van bijna 3 procent. In totaal stierven in België nu al 18.821 mensen aan de gevolgen van Covid-19.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20