Cathie Wood laat zich niet afschrikken door dramatisch beursjaar en koopt meer aandelen Coinbase

Techbelegger Cathie Wood heeft 10.880 aandelen van de cryptobeurs Coinbase toegevoegd aan het Fintech Innovation Fund van haar beleggingsfirma ARK. Hierdoor komt de waarde van haar investering in Coinbase op 60,5 miljoen dollar, wat ongeveer 8 procent van het gewicht van het fonds behelst.

Waarom is dit belangrijk?

De koers van het aandeel Coinbase is vanaf het begin van dit jaar tot nu (YTD) met 74 procent geslonken. Toch blijft Wood bullish over het bedrijf achter de exchange, en over de cryptowereld in het algemeen. Het debuut van Coinbase was een van de meest spraakmakende beursgangen van vorig jaar.
  • Volgens documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat ARK gemiddeld 218,45 dollar heeft betaald voor alle Coinbase-aandelen (ticker: COIN) in zijn bezit.
  • Nog volgens de deponering zou dit de eerste aankoop van Coinbase-aandelen door ARK zijn sinds juni, zo bericht de cryptonieuwssite CoinDesk.
De koers van COIN op de NASDAQ YTD

Onder de loep van Amerikaanse beurswaakhond

In augustus meldde ARK-CIO Cathie Wood no

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer