Brussels Airport ontslaat 16 mensen

Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven in Zaventem, heeft 16 werknemers ontslagen om economische redenen. Dat kondigt het bedrijf vrijdag aan.

Woensdag was bekend geraakt dat Brussels Airport Company, waar zowat 900 mensen werken, werkt aan een besparingsplan. Daarbij werden ontslagen niet uitgesloten.

Intussen zijn de eerste ontslagen ook al effectief doorgevoerd. De luchthavenuitbater verwijst naar de coronacrisis, waardoor de passagiersactiviteiten op de luchthaven al maandenlang op een zeer laag pitje staan.

Outplacement

‘We hebben daarom besloten om bepaalde functies met momenteel weinig of geen activiteit stop te zetten’, stelt het bedrijf. ‘In dit verband konden ontslagen om economische redenen niet langer worden vermeden voor een beperkt aantal collega’s in verschillende diensten. Het gaat in totaal om 16 personen die via outplacement worden ondersteund bij het vinden van een nieuwe professionele uitdaging.’

Er lopen nog gesprekken met de vakbonden over andere besparingsmaatregelen, zoals vrijwillig vertrek en brugpensioen. Al sinds maart ligt de luchtvaartsector nagenoeg stil door de coronapandemie, en dat terwijl een groot deel van de vaste kosten blijft doorlopen, bijvoorbeeld voor de brandweer op de luchthaven.

De voorbije maanden werd al bespaard, onder meer door een beroep te doen op het stelsel van tijdelijke werkloosheid of door te snoeien in marketingcampagnes of grote projecten. Ook werd de samenwerking met een honderdtal externe consultants stopgezet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20