Eerste ontslagen door besparingsplan Brussels Airport Company zijn een feit

Bij Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven in Zaventem, hebben een aantal mensen al hun ontslag gekregen. Dat bevestigt het bedrijf, nadat Het Laatste Nieuws daarover had bericht. Volgens de krant zou het gaan om tien tot twintig mensen, maar over aantallen wil de luchthavenuitbater niets kwijt.

Woensdag was bekend geraakt dat Brussels Airport Company, waar zowat 900 mensen werken, werkt aan een besparingsplan. Daarbij werden ontslagen niet uitgesloten. Nu blijkt dat er effectief al ontslagen zijn aangekondigd. ‘Een beperkt aantal ontslagen zal onvermijdelijk zijn’, aldus Nathalie Pierard, woordvoerster van het bedrijf. ‘Maar we streven er nog steeds naar om zoveel mogelijk jobs te behouden.’

Er lopen gesprekken met de vakbonden over onder meer vrijwillig vertrek en brugpensioen. Het is de bedoeling de gesprekken nog in december af te ronden, klonk het woensdag.

Al sinds maart ligt de luchtvaartsector nagenoeg stil wegens de coronapandemie, en dat terwijl een groot deel van de vaste kosten blijft doorlopen, bijvoorbeeld voor de brandweer op de luchthaven.

De voorbije maanden werd al wat bespaard, onder meer door een beroep te doen op het stelsel van tijdelijke werkloosheid of door te snoeien in marketingcampagnes of grote projecten. Ook werd de samenwerking met een honderdtal externe consultants stopgezet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20