Ook bpost bank lanceert spaarboekje met rente hoger dan 1 procent

Almaar meer banken komen op de proppen met nieuwe hoogrentende spaarboekjes. Nu treedt ook bpost bank in hun voetsporen. Die bank lanceert volgende maand de Cocoon+-rekening. In afwachting daarvan heeft de financiële instelling al de rente op de bestaande spaarboekjes verhoogd.

Waarom is dit belangrijk?

Veel banken hebben de afgelopen jaren de commercialisering van de hoogrentende spaarboekjes stopgezet als gevolg van het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Nu de monetaire instelling het geweer van schouder heeft veranderd, pakken ze opnieuw uit met zulke spaarformules.

In het nieuws: Bpost bank lanceert op de 6 februari Cocoon+-Spaarrekening.

  • Dat spaarboekje zal gepaard gaan met een basisrente van 0,5 procent en een getrouwheidspremie van 0,75 procent. Dat brengt het totaalrendement op 1,25 procent.
  • Zoals wel vaker het geval is bij dergelijke spaarboekjes, geldt er een voorwaarde bij de Cocoon+-Spaarrekening. Je kan maximaal 100.000 euro op dat spaarboekje parkeren.

Meer renteverhogingen: De bank heeft op 16 januari al de tarieven op enkele andere spaarrekeningen verhoogd.

  • De rente op de Cocoon-Spaarrekening bedraagt voortaan 1,25 procent. Dat stemt dus overeen met de spaarrente op de Cocoon+-Spaarrekening. De Cocoon-Spaarrekening is enkel beschikbaar voor spaarders jonger dan 40 jaar. Voorts kan er ook maar 500 euro per maand opzijgezet worden via die spaarformule.
  • Op het klassieke spaarboekje krijg je bij bpost bank een rente van 0,25 procent.

Meer en meer hoogrentende spaarboekjes

Strijd om de spaarder: Door de verhoging van de rente op de Cocoon-spaarrekeninig is het aantal (bancaire) spaarboekjes met een rente van minstens 1 procent in ons land gestegen van twaalf naar dertien. In februari zal dat cijfer verder oplopen.

  • Niet alleen bpost bank lanceert volgende maand een nieuwe spaarrekening met een rente van minstens 1 procent.
    • BNP Paribas Fortis lanceert op 1 februari de Spaarrekening Plus. Wie zijn geld op dat spaarboekje parkeert, krijgt een rente van 1,25 procent. Via die rekening kan je weliswaar maximaal 100.000 euro opzijzetten.
    • Beobank pakt begin volgende maand ook uit met twee spaarformules die 1,05 procent opbrengen: de Step Up-rekening en Save Plus. Via die eerste spaarformule kan je maximaal 750 euro per maand sparen. Save Plus brengt enkel 1,05 procent op voor wie minstens 50.000 euro spaart. Wie minder spaart, ziet de spaarvergoeding dalen tot 0,5 procent.
  • Het is zeker niet uitgesloten dat nog meer financiële instellingen de komende weken nieuwe renteverhogingen of spaarformules zullen aankondigen.

(lb)

Meer