Waarom lanceren banken nieuwe spaarboekjes als alternatief voor de gewone spaarrekening?

Alle grote banken in ons land hebben de rente verhoogd of hebben aangegeven dat dat op de planning staat. Het valt daarbij op dat tal van financiële instellingen uitpakken met alternatieve spaarrekeningen die meer opbrengen dan het gewone spaarboekje. Waarom brengen ze niet één spaarrekening met een hoge rente aan de man?

Waarom is dit belangrijk?

Door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben de banken nu meer ruimte om hun spaarders een hogere vergoeding uit te betalen. Sommige financiële instellingen hebben de rente al meermaals opgetrokken.

In het nieuws: Spaarders hebben er even moeten op wachten, maar vrijdag heeft ook BNP Paribas Fortis als laatste grootbank in ons land renteverhogingen aangekondigd. De wijzigingen gelden vanaf 1 februari.

  • Net zoals tal van andere banken kondigde BNP Paribas Fortis aan dat die een nieuw spaarboekje lanceert, genaamd Spaarrekening Plus. De rente op die spaarformule zal 1,25 procent bedragen, tegenover 0,25 procent op het gewone spaarboekje (vanaf 1 februari dus).
  • Dat is ook een feno
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.