Twaalf spaarboekjes brengen minstens 1 procent op

Het aantal hoogrentende spaarboekjes blijft toenemen. Zo heeft de internetbank MeDirect voor de derde keer in drie maanden tijd de rente op de Fidelity-spaarrekening opgetrokken. Daardoor brengt die spaarformule nu 1,2 procent op. In totaal telt ons land intussen twaalf spaarboekjes met een rente van minstens 1 procent.

Waarom is dit belangrijk?

Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder dat een bank de rente op een spaarboekje optrekt. Voornamelijk de internetbanken strijden om de spaarder. Veel van die digitale spelers, waaronder MeDirect en Santander Consumer Bank, hebben de rente op één of meerdere rekeningen al meermaals verhoogd.

In het nieuws: MeDirect heeft de getrouwheidspremie op de Fidelity-spaarrekening verhoogd van 0,85 procent naar 1 procent. De basisrente blijft 0,2 procent, waardoor het totaalrendement uitkomt op 1,2 procent.

  • De vergelijkingssite Spaargids.be merkt op dat de internetbank voor de derde keer in drie maanden tijd de rente op die spaarformule heeft opgetrokken.
  • Tot en met 24 oktober (2022) moesten de spaarders met een Fidelity-spaarrekening tevreden zijn met een rente van 0,16 procent.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20