Wordt sparen onder voorwaarden het nieuwe normaal?

Wie spaarboekjes vergelijkt, heeft het misschien al opgemerkt: meer en meer banken koppelen voorwaarden aan hoogrentende spaarboekjes. Zo werken sommige financiële instellingen met spaarlimieten of leeftijdsbeperkingen.

Waarom is dit belangrijk?

Verschillende banken hebben de afgelopen maanden de rente opgetrokken. Ze doen dat omdat ze nu zelf ook een hogere vergoeding krijgen op het kapitaal dat ze parkeren bij de nationale centrale banken. Intussen is ook het eerste nieuwe spaarboekje sinds de verstrakking van het Europese geldbeleid een feit.

De essentie: nadat enkele banken de spaarrente hebben verhoogd, is Deutsche Bank de eerste bank in ons land om een nieuw spaarboekje te lanceren (sinds de Europese Centrale Bank (ECB) is gestart met de rente op te trekken). Die nieuwe spaarformule is weliswaar gericht op mensen die tussen 50.000 euro en 250.000 sparen. Momenteel bedraagt de spaarrente 0,11 procent, maar het is ongetwijfeld de bedoeling om die vergoeding (binnenkort) op te trekken voor wie aan die voorwaarden voldoet.

Er l

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer