Op zoek naar een hogere spaarrente? Die vind je bijna uitsluitend bij de internetbanken

Meerdere banken hebben de afgelopen weken de spaarrente verhoogd. Het valt daarbij op dat die renteverhogingen bijna allemaal op naam staan van de internetbanken. Bij alle grootbanken moet je tot op vandaag tevreden zijn met een rente van 0,11 procent, het absolute minimum in België.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese banken krijgen sinds de jongste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) een vergoeding van 0,75 procent wanneer ze geld stallen bij de monetaire instelling. Voor de start van de zomervakantie moesten ze nog een strafrente (-0,5 procent) betalen op die deposito's. De banken hebben nu dus meer ruimte om hun spaarders een hogere rente te geven.
  • De essentie: door het verstrakkende geldbeleid van de ECB hebben enkele banken in het land de afgelopen maanden de rente opgetrokken. We hebben intussen opnieuw twee spaarboekjes die minstens 1 procent in het laatje brengen. Die twee spaarformules worden aangeboden door Santander Consumer Bank.

  • In het nieuws: Medirect verhoogt op 24 oktober de rente op de gereglementeerde spaarrekening Dynamic Sparen. De basisrente stijgt van 0,10 naar 0,35 procent en de getrouwheidspremie van 0,10 n
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20