Boris Johnson verlengt lockdown tot maart

De lockdown in Engeland zal zeker drie weken langer duren dan eerst voorzien. De Britse premier Boris Johnson hoopt dat scholen terug kunnen openen vanaf 8 maart.

Volgens Johnson zijn er niet genoeg cijfers beschikbaar om de lockdown al te beëindigen. Dat vertelde hij vandaag aan het Lagerhuis in het Britse parlement. Vanaf 8 maart is er misschien de mogelijkheid om scholen opnieuw te openen. De overheid zal vanaf 22 februari alle maatregelen opnieuw grondig bekijken.

De Britse scholen zullen dus niet opengaan in het midden van februari, zoals eerder verwacht. Hiervoor is de stijging van het aantal besmettingen van het coronavirus nog steeds te steil, zei Johnson vandaag.

‘We hopen dat het (door deze nieuwe maatregel, red.) veilig genoeg zal zijn om de scholen op maandag 8 maart terug te openen. We willen ook andere economische en sociale restricties terugschroeven als de cijfers dit toelaten’, zei Johnson tegen het Britse parlement.

Voorbij 100.000 doden

De Britten zijn vanaf december in lockdown gegaan en mogen hun huis niet meer verlaten, met enkele uitzonderingen voor bijzondere beroepen en het inkopen van eten en geneesmiddelen.

De aankondiging van Johnson komt een dag nadat er in het Verenigd Koninkrijk in totaal 100.000 mensen zijn gestorven door complicaties van Covid-19. Dat is per 1 miljoen inwoners een van de hoogste sterftecijfers in de wereld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20