Bitcoin klimt opnieuw boven 50.000 dollar voor het eerst sinds 2 weken

Bitcoin koerste donderdagavond opnieuw boven de psychologische kaap van 50.000 dollar. De cryptomarkt kleurt groen dankzij het optimisme op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Donderdagavond klom Bitcoin, de oudste en grootste cryptomunt volgens marktwaarde, opnieuw boven de belangrijke weerstandslijn van 50.000 dollar. Op het moment van schrijven, noteert Bitcoin aan 51.000 dollar per stuk dankzij een 24-uurse koersstijging van 4,48 procent.

Ook altcoins zoals Ether en Solana klimmen mee met Bitcoin. De kleine hausse begon toen donderdag duidelijk werd dat er marktoptimisme heerst op de Amerikaanse beurs. Dit omdat de feestdagen in zicht zijn en het feit dat de impact van de Omikron-variant voorlopig minder ernstig blijkt dan verwacht.

Verlies van 30 procent marktwaarde na all-time high

De laatste vijf weken zakte de marktwaarde van Bitcoin nog met een forse 30 procent sinds een nieuwe all-time high van zo’n 69.000 dollar werd bereikt begin november. De koers werd vooral in het rood gedreven vanwege het nieuws dat verschillende centrale banken in de wereld een strakker geldbeleid zullen voeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20