Biotech boven op Brusselse beurs

Biotechaandelen doen het goed bij de beursopening vrijdag. Hyloris wint 8,4 procent, Galapagos gaat 1,8 procent vooruit en Argenx doet er 1,1 procent bij. De Bel20 stijgt 0,1 procent.

Veel biotechnieuws deze week. Donderdag schoot het Luikse Hyloris al 25 procent hoger na een koopadvies door Berenberg en vrijdag kondigt Argenx aan dat het zijn medicijn efgartigimod heeft voorgelegd aan de Amerikaanse farmawaakhond FDA.

Het middel werkt tegen de zeldzame spierziekte myasthenia gravis en zou tot 5,3 miljard dollar kunnen opbrengen. De hele sector profiteert van het goede nieuws en gaat vrijdag hoger.

De winnaar in de Bel20 is de technologiegroep Barco met 2,7 procent erbij, aan de andere kant vinden we Colruyt. De supermarktketen gaat 1 procent in het rood.

Tech

In Amsterdam gaat Prosus, een grootaandeelhouder van de Chinese techgroep Tencent, 3,6 procent hoger in de slipstream van de Amerikaanse techaandelenboom nu de overwinning van Joe Biden als president officieel is.

Toch is dat opmerkelijk, want er klinken al enkele dagen geruchten dat uittredend president Donald Trump Tencent wil verbieden in de VS. De vraag is natuurlijk wat daar met anderhalve week tijd en de rellen van woensdag nog van terechtkomt.

De brede Europese graadmeter EuroStoxx50 wint 0,8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20