Biden sleept nu ook Republikeins bolwerk Arizona binnen

De Amerikaanse president-elect Joe Biden haalt nu ook de staat Arizona binnen, melden de zenders CNN en CBS. De doorgaans Republikeins-gezinde zender Fox News had dat al eerder gedaan, tot groot ongenoegen van de Trump-campagne.

De stand staat nu op 290 kiesmannen voor Biden en 217 voor Trump, maar zoals bekend heeft Biden het presidentschap al binnen. Het is de tweede keer sinds 1948 dat een Democratische presidentskandidaat wint in het Republikeinse bolwerk Arizona. De vorige keer was in 1996, toen Bill Clinton zijn tweede ambtstermijn binnenhaalde.

Het tellen van de stemmen in Arizona verliep erg spannend. Tijdens de verkiezingsnacht nam Biden een grote voorsprong van bijna 10 procentpunten, maar Trump kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk overwint Biden met een marge van 0,3 procent, oftewel 11.000 stemmen.

Nu Joe Biden uitgeroepen is tot de winnaar in Arizona, wordt het nog een stukje moeilijker voor Donald Trump om de overwinning van Biden te betwisten. Niet gehinderd door de cijfers blijft hij weigeren om zijn nederlaag toe te geven. ‘Ik denk, eerlijk gezegd, dat dit beschamend is’, zei Biden daarover. ‘Ik denk dat dit het erfgoed van de president niet ten goede zal komen.’

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1326906607154900998
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20