Bevestiging verkiezingsoverwinning Joe Biden stuwt Wall Street hoger

Een meerderheid van de kiesmannen heeft de verkiezingsoverwinning van de president-elect Joe Biden bevestigd. De Amerikaanse beursindexen reageren positief op de belangrijke horde die Biden richting het Witte Huis heeft genomen.

De kiesmannen zijn maandag samengekomen om hun stem uit te brengen voor de Amerikaanse president waar hun staat voor gestemd heeft. In totaal gingen er 306 stemmen naar Biden. Dat is ruimschoots voldoende om de volgende president van de Verenigde Staten te worden.

De beleggers reageren positief op het nieuws. Na het luiden van de openingsbel ging Dow Jones 0,43 procent hoger en de S&P500 0,66 procent. De Nasdaq won 0,76 procent.

GDPR-boete voor Twitter

De Ierse datawaakhond heeft Twitter een boete van half miljoen euro gegeven omdat het socialemediabedrijf de GDPR-wetgeving overtrad. Die uitspraak zorgde ervoor dat het aandeel van Twitter een duik nam van 0,6 procent.

De techgigant Apple wil volgens Nikkei Asia de productie van iPhones stevig opvoeren. Zo wil het bedrijf tegen de eerste helft van 2021 zo’n 96 miljoen nieuwe toestellen maken. Het aandeel won 4,23 procent.

Zelfrijdende taxi

Het aandeel van Boeing ging 1,35 procent lager. De vliegtuigbouwer moet de kwaliteitsinspectie opdrijven van nieuw ontwikkelde toestellen van het type 787 Dreamliner. Die extra controle komt er nadat het bedrijf ontdekte dat een eerder opgemerkte productiefout ook in andere delen van het toestel voorkwam. 

Zoox, dat is de zelfrijdende start-up van Amazon, heeft op maandag zijn zelfrijdende taxi onthuld. Het aandeel van Amazon kreeg een bescheiden boost van 0,96 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20