Het stopt niet voor Boeing: vierde fout in productielijn van 787 Dreamliner ontdekt

Boeing moet de kwaliteitsinspectie opdrijven van nieuw ontwikkelde toestellen van het type 787 Dreamliner. Het bedrijf ontdekte dat een eerder opgemerkte productiefout ook in andere delen van het toestel voorkwam. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van industrie- en overheidsbronnen.

Zowel de ingenieurs van Boeing als de veiligheidsinspectie zijn het erover eens dat het probleem geen veiligheidsrisico inhoudt. Toch is dit reclame die de geplaagde vliegtuigbouwer kan missen als kiespijn, na het schandaal met de 737 Max. Bovendien staat het vast dat de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA een lopend onderzoek naar productiefouten nu des te grondiger zal uitvoeren. Dat onderzoek werd ingespannen door de ontdekking van andere defecten, eerder dit jaar.

Geen toestellen opgeleverd

De ontdekking van de nieuwe productiefout is ook de reden waarom er geen Dreamliners opgeleverd werden in november. Ook gedurende december zullen klanten nog geen toestellen in ontvangst kunnen nemen.

Bij nazicht van afgewerkte Dreamlinerjets ontdekten inspecteurs dat sommige punten waar rompsegmenten worden samengevoegd niet zo glad waren als vereist. In zulke oppervlakken kunnen kleine openingen ontstaan, wat uiteindelijk kan leiden tot voortijdige metaalmoeheid.

Het is al de vierde zwakke plek die de voorbije maanden ontdekt werd in de productielijn van het populaire widebody langeafstandstoestel van Boeing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20