Beleggers voorzichtig na nieuwe techmalaise op Wall Street

Nadat de Amerikaanse beurzen donderdagavond collectief in het rood doken, kijken de Europese beleggers de kat uit de boom. Omstreeks kwart voor 10 maken de Brusselse en Amsterdamse beurs een pas op de plaats.

Proximus gaat 0,93 procent hoger, na mediaberichten dat de telecomgroep zijn dochter­bedrijf Be-Mobile van de hand wil doen. In ons land is Be-Mobile bekend van sms-parkeren via 4411, in Nederland van de populaire navigatiedienst Flitsmeister. Ondertussen zoekt Proximus ook nog steeds een koper voor zijn internationale dochter BICS.

Beursuitbater Euronext bevestigt zijn plannen om de Borsa Italiana over te nemen. Er lopen gesprekken om bij de Londense beursuitbater London Stock Exchange Group ‘een bod in te dienen voor de overname van de activiteiten en voornaamste operationele activa van Borsa Italiana’. Het aandeel van Euronext wint 0,7 procent.

Zorgvastgoed

Aedifica heeft een contract in Duitsland op zak waarbij de ontwikkelaar van zorgvastgoed tien zorgcampussen mag bouwen met de Duitse Specht Gruppe. Het gaat om een deal van 200 miljoen euro. Aedifica, van wie het aandeel 0,59 procent klimt, en Specht Gruppe vormen al zes jaar een tandem op de internationale markt.

Hamon keldert 13,51 procent. De Waalse producent van industriële schoorstenen heeft te kampen met een nettoverlies van 19,9 miljoen euro in de eerste jaarhelft. Oplopende kosten voor één bepaald project en hogere financiële kosten zijn de boosdoeners.

Roundup

In Duitsland gaat Bayer 1,72 procent hoger. De groep laat weten dat een schikking met het Amerikaanse gerecht over de onkruidverdelger Roundup onderweg is. Daarnaast blijft topman Werner Baumann nog drie jaar langer, tot 2024, in het zadel.

En in Frankrijk is een herschikking van het sterrenpeloton CAC40 doorgevoerd. Dienstenverdeler en hotelgroep Accor wordt bedankt voor bewezen diensten en treinbouwer Alstom maakt zijn intrede. De aandelen gaan respectievelijk 1,42 procent lager en 1,05 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20