Proximus onderzoekt verkoop parkeerapp 4411

Proximus overweegt zijn dochter­bedrijf Be-Mobile van de hand te doen. Dat schrijft De Tijd. Be-Mobile is gespecialiseerd in ‘slimme mobiliteit’. Het ontwikkelde oplossingen om verkeersstromen te monitoren en apps om mee betalen voor een parkeerplaats of het openbaar vervoer.

In ons land is Be-Mobile bekend van sms-parkeren via 4411, in Nederland van de populaire navigatiedienst Flitsmeister. Via zijn technologie krijgen duizenden auto­bestuurders realtime­data via hun ­navigatiesystemen.

Proximus kocht in 2016 de meerderheid in een fusiebedrijf waar Be-Mobile was in opgegaan. Het bezat lange tijd 61 procent van de aandelen. Eind vorig jaar kocht Proximus de minderheidsaandeelhouders uit, waarna het 7,3 procent van de aandelen opnieuw verkocht aan Jan Cools, de CEO en medeoprichter van Be-Mobile.

Strategische opties

De telecomgroep bestudeert nu enkele ‘strategische opties’ voor Be-Mobile en heeft daarbij een ­zakenbank aangesteld. ‘We willen bekijken hoe we met Be-Mobile waarde kunnen creëren, welke synergieën er nog zijn met Proximus en of een andere aandeelhouder beter kan zijn om de groei van het bedrijf te begeleiden’, zegt een goed­geplaatste bron. Proximus geeft geen commentaar.

Ondertussen zoekt Proximus ook nog steeds een koper voor zijn internationale dochter BICS.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20