Euronext en Deutsche Börse laten oog vallen op de beurs van Milaan

Euronext, de eigenaar van enkele Europese beurzen, gaat een overnamebod uit te brengen op de Borsa Italiana. De beursmaatschappij is niet de enige die de beurs van Milaan wil inlijven.

Valt de beurs van Milaan binnenkort onder dezelfde koepel als die van Parijs, Brussel en Amsterdam? Volgens het Amerikaanse persagentschap Bloomberg is dat goed mogelijk. Euronext wil samen met de Italiaanse staatsbank Cassa Depositi e Prestiti een overnamebod bezorgen aan de London Stock Exchange, de huidige eigenaar van de Borsa Italiana.

Het zou gaan om een bod van 3,5 miljard tot 4 miljard euro, melden ingewijden aan Bloomberg. Eerder schreef de Italiaanse zakenkrant Milano Finanza dat de beurs maximaal 3,7 miljard euro waard is. Als de overname erdoor komt, zou de Italiaanse bank een belang van 8 procent krijgen in de Borsa Italiana.

Europese Commissie

Al zijn er kapers op de kust, want ook de Deutsche Börse heeft interesse in de Borsa Italiana, net als het Zwitserse Swiss Exchange. Volgens Bloomberg is vooral die eerste concrete plannen aan het smeden om een bod te doen op de Italiaanse beurs. Die is een gegeerde bruid, vanwege MTS SpA, het platform voor de handel in staatsobligaties dat er gebruikt wordt.

Borsa Italiana staat in de etalage door een overname die de London Stock Exchange wil afronden. De uitbater van de Londense beurs nam onlangs het databedrijf Refinitiv over voor 27 miljard dollar, maar botste op de Europese Commissie. Brussel laat niet toe dat LSE zowel beursplatform MTS als het databedrijf, dat zelf ook over een platform beschikt, in huis heeft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20