Beleggers denken dat ergste voorbij is en sturen beurzen hoger

De gestegen hoop dat de coronacrisis over zijn piek heen is, zette de beurzen maandag op winst. Alle Europese indexen gingen fors hoger.

In Brussel won de Bel20-index 3,95 procent bij een slotnotering van 2.969,80 punten. De grootste dagwinst bij de elitewaarden was voor ING. De financiële waarde, die de voorbije weken zware klappen had gekregen, herstelde 9,31 procent. Ook branchegenoot KBC deed het goed. De Vlaamse financiële groep verdapperde 8,45 procent.

Winsten van meer dan 5 procent waren er in de indexkorf ook voor Galapagos, Barco, Telene, Aperam en Sofina. Toch waren er ook verliezers. Proximus zakte 4,68 procent na een negatief rapport geschreven door de analisten van Goldman Sachs.

Recticel ster van de dag

Op de brede markt vlamde Recticel liefst 36,26 procent hoger naar 6,20 euro. De schuimrubberproducent raakt eindelijk verlost van zijn afdeling auto-interieurs. Ze wordt in twee stappen overgenomen door de Duitse investeerder Admetos. Daarnaast gaat ook de participatie van 50 procent in de producent van soepelschuim Eurofoam de deur uit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20