Bel20 opnieuw sterkste daler in Europa

Voor de tweede dag op rij bengelt de Belgische Bel20 onderaan in het Europese beurspeloton. Rond 10 uur staat de sterindex 1,5 procent lager. Deze keer zijn de banken de boosdoeners.

De financiële sector, die dinsdag nog een mooie prestatie neerzette, gaat woensdag in heel Europa in het rood. Vooral in België is de druk groot. De banken KBC en ING en de verzekeraar Ageas gaan alle drie 2 procent lager en dragen de rode lantaarn. In Amsterdam gaat ABN Amro meer dan 4 procent onderuit.

Ook de autosector ziet af. In Parijs verliest Renault 1 procent, BMW doet er 1,2 procent af in Londen. Dinsdag verscheen een dramatisch rapport over de autoverkoop in april. Ook Rolls-Royce valt meer dan 3 procent na de aankondiging dat het bijna 20 procent van de jobs in zijn luchtvaartdivisie schrapt.

De brede Europese index Stoxx600 gaat 0,5 procent achteruit.

Elia

In de Bel20 is de materiaaltechnologiegroep Umicore het topaandeel met een winst van 1,7 procent rond 10 uur. Dinsdag ging het nog bijna 6 procent onderuit, naar alle waarschijnlijkheid door shorters. Die zijn sinds dinsdag weer toegelaten op de beurs. In Nederland scoort de betaalverwerker Adyen goed. Het aandeel doet er 1,5 procent bij.

Buiten de Bel20 is de energiegroep Elia de ster in Brussel. Het aandeel stijgt meer dan 4 procent nadat het bedrijf goede vooruitzichten bekendmaakte. De groep denkt door haar monopoliepositie op de Belgische en Duitse markt weinig last te hebben van de coronacrisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20