Bel20 op hoogste punt in een maand

De Belgische sterindex Bel20 stijgt dinsdag bij de opening 2,5 procent en komt daarmee voor het eerst sinds begin maart boven 3.00 punten. Ook de andere Europese beurzen hebben een uitstekende dag.

De Bel20 staat nu 27 procent boven zijn dieptepunt van 16 maart. Dat is een goede prestatie, maar het kan nog beter. Om de piek van 17 februari te evenaren, moet hij er nog 28 procent bijdoen.

Ook de andere Europese beurzen gaan stevig in de plus. De brede Europese Stoxx600 staat rond 10 uur 3 procent hoger op 330 punten. De Duitse DAX doet er zelfs 4,4 procent bij. En ook de Britse FTSE100 haalt een winst van 3 procent, wat opmerkelijk is nu premier Boris Johnson op intensieve zorgen ligt met een coronabesmetting. Het pond daalt wel licht.

Coronacijfers

Beleggers lijken toch positief gesteld over de afvlakking van de coronabesmettingen. In ongeveer alle landen gaan de cijfers omlaag, ook in België. Komt daarbij dat overheden en nationale banken alle registers opentrekken om de economie te ondersteunen in deze crisistijd. Dat leidt tot koopkansen in een sterk gedaald beursklimaat.

In België zijn het vooral de banken die hoge toppen scheren. ING stijgt 9 procent en KBC doet er 6 procent bij. Ook het technologiebedrijf Barco doet het goed met een winst van 8 procent. Colruyt en Proximus, die enkele weken geleden niet te houden waren, dragen de rode lantaarn met een verlies van respectievelijk 1 en 2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20