Basic-Fit denkt aan compensatie voor abonnees

De fitnessketen Basic-Fit zal wellicht haar leden compenseren die nu gedwongen thuis of in de buitenlucht hun conditie moeten onderhouden.

Niet alleen in België, ook in Nederland, Spanje, Frankrijk en Luxemburg zijn alle fitnessclubs van de Europese marktleider Basic-Fit dicht als gevolg van de overheidsmaatregelen rond het coronavirus.

Maar wat met de lopende abonnementen? ‘We denken na over een compensatie voor onze leden, bijvoorbeeld door middel van een verlenging van het lidmaatschap’, zegt Basic-Fit. De komende weken beslist het beursgenoteerde bedrijf hoe de compensatie concreet geregeld zal worden. Dat zal onder meer afhangen van hoe lang de partiële of volledige ‘lockdowns’ van de overheden zullen duren. De voorlopig besliste timing verschilt ook land per land.

Basic-Fit laat nieuwe inschrijvingen toe, die pas zullen ingaan bij de heropeningen. Maar het is onvermijdelijk dat de ledenwerving op een laag pitje zal staan zolang de clubs gesloten blijven. Het bedrijf bevriest de investeringen op het vlak van nieuwe clubs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20