Apple stelt Pencil Pro voor: Nieuwe generatie met geavanceerde functies

Apple heeft dinsdag de Apple Pencil Pro onthuld, de nieuwste toevoeging aan hun reeks styluspennen. De Pencil Pro belooft een verbeterde precisie, nieuwe functies en een meer natuurlijke teken- en schrijfervaring te bieden voor iPad-gebruikers.

In het nieuws: Apple hield dinsdagavond zijn Let Loose-event. De focus lag daarbij vooral op de nieuwe iPad Pro en iPad Air. Daarnaast stelt Apple ook de Apple Pencil Pro voor. Deze stylus is een forse upgrade over de Apple Pencil, die al sinds 2018 geen volledig nieuwe versie meer had gehad.

Apple Pencil Pro

Een van de opvallendste nieuwe functies van de Pencil Pro is de dubbele drukgevoeligheid. Zo kan je snel een toolpalet laten verschijnen om van tool, lijndikte en kleur te wisselen.

De Pencil Pro heeft ook een ingebouwde accelerometer en gyroscoop, waarmee hij bewegingen kan detecteren en hierop kan reageren. Gebruikers kunnen zo knijpen, dubbeltikken of naar een slimme vorm klikken voor een opmerkelijk intuïtieve ervaring. Door de cilinder te draaien verandert de richting van gevormde pen- en penseelgereedschappen, net als pen en papier.

Het is de eerste Apple Pencil met ondersteuning voor de Zoek mijn-app, zodat je de Pencil Pro sneller terugvindt. Ook de batterij is fors verbeterd.

Compatibiliteit

De Apple Pencil Pro is compatibel met de zopas voorgestelde iPad Pro en iPad Air. Opvallend is dat de stylus niet compatibel is met oudere modellen. De oudere versies van de Apple Pencil werken dan weer niet met de nieuwe iPads. Dat laatste is wel het geval met de iets goedkopere USB-C Apple Pencil uit 2023.

De Apple Pencil Pro is verkrijgbaar vanaf 15 mei en kan nu al besteld worden voor 149 euro.

Meer